wegwijzer_image

Over deze site

Het is belangrijk dat mensen die te maken krijgen met dementie, daar voldoende informatie over kunnen vinden. Het gaat daarbij zowel om inhoudelijke informatie over dementie, als om informatie over organisaties die ondersteuning en zorg kunnen bieden aan mensen met dementie én hun naasten. Dit is de reden dat het Netwerk Dementie Zuid-Holland Noord de website Wegwijzerdementiezhn.nl heeft ontwikkeld.

Welke informatie kun je vinden op Wegwijzerdementiezhn.nl?

  • Inhoudelijke informatie over de verschillende fases van dementie
    Dementie is onder te verdelen in zes fases. Op deze website vind je per fase algemene informatie over de fase en worden de belangrijkste aspecten die bij de fase horen, beschreven. We verwijzen hierbij, met toestemming, heel vaak door naar Dementie.nl. Dit is een website van Alzheimer Nederland speciaal gemaakt voor mantelzorgers van mensen met dementie.
  • Informatie over hulp in je buurt in 13 gemeenten
    Natuurlijk is het fijn om te weten welke organisaties jou in je eigen buurt kunnen ondersteunen bij het omgaan met alle aspecten van dementie. Voor zowel degene die dementie heeft, als voor de mantelzorgers en naasten van die persoon. Je vindt dus per gemeente in Zuid-Holland Noord een beschrijving van de diensten en activiteiten van alle organisaties die in die gemeente actief zijn zodat je kunt kijken welke organisaties je kunnen helpen.

Aangezien het lastig is om informatie actueel te houden, is ervoor gekozen om bij de inhoudelijke informatie zoveel mogelijk door te verwijzen naar informatie op al bestaande websites over dementie. We hebben dit wel gedaan op een manier waarop je zo min mogelijk hoeft te zoeken en zo snel mogelijk bij de informatie terecht komt waarnaar je op zoek bent. 

Welke gemeenten staan op Wegwijzerdementiezhn.nl?

Vermelding op Wegwijzerdementiezhn.nl

De organisaties aangesloten bij het Netwerk Dementie Zuid-Holland Noord worden uitgebreid op deze website vermeld. Organisaties in Zuid-Holland Noord die niet zijn aangesloten bij het netwerk, maar wel willen worden vermeld op de website, kunnen contact opnemen via onderstaande link.

Ga naar de contactgegevens